Valpar 2021

30.07.2021


Natten till den 25:e juli föddes 13 valpar. Det blev 6 hanar och 7 tikar. Valpningen tog ungefär 12 timmar så Iriz var väldigt trött, men fantastiskt duktig. Alla är friska och mår bra. Tyvärr förlorade vi en valp efter bara ett par dygn. Det är jättetråkigt, men de 12 som är kvar är friska, krafiga och pigga!

Här kommer bilder på valparna läggas upp vecka för vecka. 


1 vecka 

Valparna är nu en vecka, ögonen och öronen är stängda och dagarna går åt att sova, bajsa, kissa och dia. 2 veckor 

Valparna är nu lite över två veckor och både ögon och öron börjar öppnas, de har även lärt sig att sitta och morra lite. I och med att de är så många har de nu fått flytta ur valplådan till en mindre valphage. Detta uppskattar framförallt Iriz väldigt mycket som nu får plats i hagen utan att hela tiden ha dem på sig. 
3 veckor  

Nu är valparna tre veckor. Tiden går fort och de lär sig att skälla, leka lite och gå lite snabbare. De har även fått smaka på lite mat. Valparna tycker att det är smaskens.


5 veckor


Nu är valparna hela 5 veckor och de har fått en stor hage att vara i både ute och inne. De äter nu mat fyra gånger om dagen  och leker och busar mycket med varandra och de andra hundarna.

De har fått debutera på trimmbordet vilket var ganska läskigt till en början men några bilder blev det allt.

Hanar: Gul, Grå, Mörkrosa, Ljusblå, och Mörkblå

Tikar: Ljusrosa, Orange, Röd, Brun, Lila, Mörkgrön och Ljusgrön


Vecka 6

Sex veckor har gått och valparna växer och utvecklas för fullt. De både äter och bajsar för fullt. De har även sprungit fritt på gräsmattan en del med de stora vovvarna. 

Bilderna blev tagna i motljus med något motsträviga små valpar. Men visst ser ni dem ändå. 

Här kommer lite bilder från trädgården: 


Vecka 8    

Nu är valparna 8 veckor och föera av dem kommer att flytta till sina nya hem imorgon.  Det har varir en fartfylld sommar med dessa godingar och det kommer att bli tomt när de åker. 


Alla valpar är väldigt fina! Sen är det svårt med sånna här bilder. hur valpen står beror helt på vilket humör valpen är på just då och hir mycket tålamod som vi har kvar😹

Vecka 9

Nu har alla valpar flyttat ut och hem till sina nya familjer. Tomt och lite sorligt att länna de alla små skäggen. ❤️

  

Vi önskar alla familjer stort lycka till!